Myspace

Myspace, eller MySpace som det skrevs då, grundades år 2003 av Tom Anderson, och Chris Dewolfe. Under webbplatsens tidigare år var den mycket populär (106 miljoner användare år 2006) och den användes ungefär som Facebook gör idag. Mellan 2007 och 2008 hade Myspace nästan en miljard besök per månad. Band och musiker upptäckte att det var en mycket smidig sida att använda för att dela musik, och under en tid hade alla grupper en Myspace-sida. Arctic Monkeys, Lily Allen, Adele och Miss Li är några av artisterna som fått sitt genombrott genom att dela sin musik via Myspace.

Hur ser Myspace ut idag?

MySpace var den första sajten där det gick att lägga upp egen musik, och det finns nu 53 miljoner låtar på sidan. 13 000 nya låtar laddas upp varje dag, så de har nu en stadig tillväxt. De marknadsför sig som en “social underhållningsdestination” istället för ett nätverk där du kan hitta vänner, vilket först var idén med sidan. Anledningen till att de har bytt inriktning är att de helt enkelt blev utkonkurrerade av Facebook runt år 2010. Förutom musik kan band och andra användare ladda upp video och annan media. Det är faktiskt så att sidan är en plats där alla artister kan dela sin konst.

Teamet bakom nya Myspace

År 2011 köptes sidan av Tim Vanderhook, Chris Vanderhook, och Justin Timberlake. Det var den 24 september år 2012 som Justin Timberlake offentliggjorde lanseringen av den nya sidan med en video på Twitter. Sedan dess har ett stort team jobbat hårt för att ge sidan ett nytt liv och hjälpa konstnärer runt om i världen att dela sin konst med en stor publik. Teamet som jobbar med att upprätthålla Myspace består av 150 ingenjörer, skribenter, strateger och formgivare som har som mål att skapa en kreativ community, och de vill skapa ett helt nytt Myspace. Företagets huvudkontor finns i Los Angeles i USA.

Inlaggd under: Demoskivor och demoinspelning

Kommentarer avstängda.

priimo