Vikten av en bra demoinspelning

För att väcka intresse för sin musik och kanske landa ett kontrakt i musikbranschen är det mycket viktigt med en riktigt bra demoinspelning. Det finns en hel del att tänka på när det kommer till att spela in en bra demo. Först och främst måste givetvis du eller ditt band vara stensäkra på att era låtar sitter som de ska, att ni har fått till det perfekta ljudet och kan presentera er på rätt sätt. Sedan är det viktigt att fundera på hur själva inspelningen ska läggas upp för att vara så effektiv som möjligt. Läs vidare för tips.

Väck intresse fort

Idag är det ju inte direkt samma sak att spela in ett demoband som förr eftersom allt sker digitalt. Det spelar kanske därför inte lika stor roll i vilken ordning låtarna ligger som det gjorde när man skickade in cd-skivor eller kassettband. Det som är viktigt är att göra helheten så polerad som möjligt. Alla låtar ska väcka intresse, men det är kanske viktigast att den första minuten på låtarna sitter allra bäst. Hitta inspiration genom andra artister, du kan till exempel lyssna på en ny intressant demoinspelning och svensk skivdebutant för att se hur de har lagt upp sin demoinspelning.

Spela in enkelt

Tänk på att ljudkvaliteten inte är det viktigaste. Det som musikproducenter lyssnar på är hur musikerna sjunger och spelar, ifall de är i harmoni tillsammans och om de har något som gör att de står ut från mängden. Det går ofta bra att spela in demon hemma med enklare utrustning, snarare än att spendera massa pengar på en studioinspelning. Tänk på att en demo är en sammanfattning av vad ni gör som musiker. Välj därför bara ut era allra bästa låtar och slopa de som kanske är halvbra. De målare stockholm stad anlitar visar ofta arbetsprover och samma bör gälla för musiker. Skapa ett bra demoband så har ni ett visitkort som ni alltid kan ge ut vid rätt tillfällen.

Inlaggd under: Demoskivor och demoinspelning

Kommentarer avstängda.

priimo