Producera sin egen musik

Att spela in sin egen musik är en dröm som många aspirerande musiker har. Ljudet som du får i en musikstudio har länge varit överlägset allt som går att skapa på egen hand. Tack vare den senaste teknikens snabba framfart är det inte sant längre. Numera går det nämligen utmärkt att producera och spela in sin egen musik hemma framför datorn – så länge du är villig att investera i några nya produkter. När du har all utrustning på plats är det bara att sätta igång med musikskapandet och njuta av det krispiga ljudet i det färdiga resultatet.

Tidigare var lösningen för alla musiker som ville ha ett professionellt ljud att hyra en hel musikstudio. Ofta innebar det en timhyra som låg långt över budgeten hos alla utan kommersiella framgångar. Därför kan det faktiskt löna sig även ekonomiskt att köpa helt ny utrustning. Så länge du väljer rätt prylar bör du ha goda möjligheter att efterlikna ljudet som en professionell ljudproducent kan skapa. Dessutom slipper du förflytta dig till studion i en annan del av staden – eller till och med en annan del av landet. Istället har du arbetsplatsen i ditt hem och kan när som helst leka med inställningar och inspelningar.

Recording Studio Mixing Console

En viktig del av utrustningen när du gör din egen ljudproduktion är givetvis datorn. Den är grundbulten i all redigering – och det kommer du att behöva göra mycket av. Varje gång en ljudfil spelas in överförs den nämligen till din dators hårddisk, vilket gör att du kan ta upp den när du vill och göra ändringar enligt dina önskemål. En snabb dator gör arbetet kul och inspirerande med oändliga möjligheter medan en omodern och långsam dator lär få dig att vilja ge upp av frustration.

Mikrofonen är en annan viktig del av utrustningen eftersom det är den som avgör hur bra kvalitet ljudet håller vid uppspelningen. Det går visserligen att putsa upp ljudkvaliteten i efterhand, men allt blir bättre av en bra mikrofon. Om du vill investera i en ny utrustning för bättre ljud men behöver ekonomisk hjälp kan du ta ett lån hos Brixo.

Inlaggd under: Demoskivor och demoinspelning

Kommentarer avstängda.

priimo